Ontdek onze cocktailrecepten

Alfia Spritz

Ingrediënten

  • 1 deel Alfia Belgian Bitter

  • 2 delen Prosecco of Belgische schuimwijn

  • Scheutje bruiswater (naar smaak)

  • Ijsblokjes

  • Schijfje appelsien

Bereidingswijze

  • Vul een groot wijnglas met ijsblokjes

  • Giet 1 deel Alfia Belgian Bitter over het ijs

  • Voeg 2 delen Belgische schuimwijn toe voor een verfijnde, bruisende twist.

  • Maak het af met een scheutje bruiswater

  • Roer kort om alle smaken te mengen

  • Garneer met een schijfje sinaasappel

Aflia Spritz Belgian Cocktail
Aflia Spritz Belgian Cocktail
Negroni d'Alfia

Ingrediënten

  • 30 ml Alfia Belgian Bitter

  • 30 ml Belgische jenever (een Belgische gin kan ook voor een moderne twist)

  • 30 ml rode vermouth

  • Ijsblokjes

  • Een sinaasappelschil of een zeste van citroen voor de garnering

Bereidingswijze

  • Vul een laag glas met ijsblokjes.

  • Giet 30 ml Alfia Belgian Bitter in het glas, gevolgd door 30 ml Belgische jenever en 30 ml rode vermouth.

  • Roer zachtjes gedurende ongeveer 20 seconden

  • Garneer met een sinaasappelschil of een zeste van citroen, waarbij je de oliën van de schil boven het glas uitknijpt voor extra aroma.

Alfia Belgian Bitter Negroni Cocktail
Alfia Belgian Bitter Negroni Cocktail
Alfia Sour

Ingrediënten

  • 60 ml Alfia Belgian Bitter

  • 30 ml verse citroensap

  • 15 ml suikersiroop

  • 1 eiwit (optioneel voor extra schuim)

  • Ijsblokjes

  • Citroenschil voor garnering

Bereidingswijze

  • Voeg Alfia, citroensap, suikersiroop en eiwit toe aan een shaker zonder ijs.

  • Schud krachtig om het eiwit op te schuimen (dry shake).

  • Voeg ijsblokjes toe en schud opnieuw.

  • Zeef de cocktail in een gekoeld glas.

  • Garneer met een citroenschil voor een frisse toets.

Alfia Belgian Bitter Sour Cocktail
Alfia Belgian Bitter Sour Cocktail

Proef Alfia